Nuet och tidsfragmenten

Jag bestämmer mig för att köra västerut mot Dortmund efter Hannover, men missar avfarten medan jag sitter och filosoferar. Jag har listat ut hur min cruising funktion  på bilen verkligen fungerar nu och slipper sitta med foten på gasen längre sträckor.  I Hildesheim kommer jag så äntligen av Autobahn och pustar ut.

Jag sätter mig med datorn på en lokal pub i en by och bokar ett hotell i Bad Meinberg via booking.com . Då är jag nära Externsteine vid Teuterburger Wald. Dit vill jag åka, som ett första mål, efter att ha läst om platsen i boken “Sacred Earth” av Martin Gray. Texten berättar om en astronomisk såväl som en religiös plats, dit man vallfärdade redan under förhistorisk tid. Ofta fantiserar jag om hur världen skulle sett ut om de patriarkaliska, abrahamitiska religionerna inte fått fäste. Skulle vi fortfarande ha kvinnliga vikingar som seglade på Nordsjön och tro på asatron! 🙂

Nu kör jag på vackra, böljande vägar genom ett typiskt mellantyskt landskap med skog. Jag njuter av den vågformade känslan av höjningar och sänkningar som bilen passerar igenom. Jag får en känsla av att jag flyger när en by syns långt borta i en dal. Det tar mig ca 2 timmar att hitta fram till den lilla f.d. kurorten Bad Meinberg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s