Nuet och tidsfragmenten

Nu, 50 år senare, söker jag logi i närheten av Dillenburg och bokade ett hotell i byn Burbach. –  Det blir inget Frankfurt för mig denna gången heller! 🙂 –  Framåt kvällen beger jag mig dit, den ligger några mil norr om staden. Vädret som har varit sol, sol och sol veckan lång slår nu över i åska och snart kraftigt regnfall. Det regnar så mina vindrutetorkare inte klarar arbetet. Jag får krypa fram längs vägen.

När jag kommer  fram till hotell Haus Wasserscheide håller mitt hjärta på att stanna; mellan blixt, åska och regn tornar ett grått kråkslott  upp sig. Plötsligt får jag filmen Psycho i mitt sinne och jag undrar om detta är ett nytt Bates Motel.. Jag stannar bilen något tveksamt under tak vid ingången. Där står två gäster och röker. De ser också lite fundersamma ut. Vi tittar på varandra och nickar. Hej, prövar jag, har ni sett filmen Psycho? De ser på varandra och började gapskratta. Precis vad vi tänkte, när vi kom för en stund sedan, svarar de. Vilket väder och vilket hotell!

Hotel Haus Wasserscheide - lånad bild från hemsida.

(Lånad bild från hemsida)

Nästa morgon far jag sex timmar på Autobahn norrut för att komma vidare. Värmen och trafikstockningar gör denna resa till ett arbete mitt i sommaren. När jag sitter fast i ett hav av bilar funderar jag på vad jag egentligen gör där.. Jag hade också missat att Tysklands ferier numera är uppdelade i tre sektioner: norra delen av Tyskland – juni, mellantyskland – juli och Bayern – augusti. På 70-talet var det alltid augusti för alla, som jag minns det.

Så tar jag mig till Nordtysklands “Borgholm” dvs  semesterorten Büsum, som främst är till för de inhemska turisterna. Området Schleswig -Holstein var tidigare danskt men förlorades i det dansk-tyska kriget 1864. Husen ser låga och danska ut, men den tyska ordningen ligger som ett filter över atmosfären. En rolig känsla av mix!  Härifrån kan man åka på dagstur till ön Helgoland som utflykt.

Jag har bokat två nätter i ett indiantält en bit utanför staden. En gång i sitt liv ska man väl få bo i ett sådant! Jag kommer trekvart för sent för att checka in. Jag blir utskälld av en förtretat ägare som inte vill bli störd i sitt TV-program! Vi hamnar i en dispyt och jag åker därifrån, arg och trött efter sex timmar på Autobahn. Jag hittar en restaurang och tänker dricka vin tills jag blir lummig och sedan lägga mig i bilen på en parkering och sova. Skål och godnatt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s