A la recherche du temps perdu

sid8/10 LE RETOUR – ÅTERRESAN

Mitt mål var att hålla mig ifrån Sverige under juni-juli-augusti, den period jag egentligen skötte tornets trädgård men som lett till ett krig med ett annat grannhus där nyanlända tyckte att kvinnor ska inte vara utomhus. Detta har jag skrivit om både i Sydsvenskan och på min blogg . I Salorney träffade jag fransmän som lämnat Lyon för samma problem.

Nu satte plötsligt president Macron käppar i mitt hjul: plötsligt skulle alla visa upp hälsopass för att få komma in på barer, restauranger mm. PCV-testerna skulle också kosta för utlänningar så det PCV-test jag gjorde för att känna mig trygg när jag bilade norrut igenom och sov på hotell kostade plötsligt 270 kr. – jag kände mig tvungen att resa hemåt tidigare än jag beräknat.

I och med översvämningarna i västra Tyskland tog jag en gir österut och lämnade Frankrike via Mulhouse. Kvällen innan hade jag blivit avfirad på restaurangen och trots att jag sa att jag skulle köra bil nästa dag, måste jag dricka ett glas till av någon..

Jag kände att jag behövde pausa i Mittelgebirge i Tyskland några nätter för att hämta mig och komma ikapp. Jag hamnade på ett gammalt ärevördigt Gasthaus men långa anor; det var som att komma tillbaka till 50-talet. Tyskar som vandrade längs lederna kom gående i matsalen med sina ryggsäckar och vandringsstavar! 🙂 Det visade sig att jag hamnat inte långt från min resa för två år sedan till Externstein.

Det var den mest perfekta service jag någonsin upplevt! De tvättade hela min tvätt och nästa dag låg den ihopvikt på sängen. Det stod ett glas vin i rummet när jag kom tillbaka efter en mindre vandring osv. Mitt rum är de två små fönstrena ovanför entrén.

Stående inslag på menyn var forell: jag åt forell dag ut och in.. Första dagen kom den med huvud och allt; jag kunde knappt äta den utan bad den om ursäkt. Följande dagar kom den benad…

MOT NORDEN

Så var det dags att fortsätta färden. Jag visste att Mixwell Duo var på Själland och spelade – men VAR? Jag signalerade att jag var i antågande och fick svaret – dyk upp, vetja! 🙂

Vid färjan Puttgarden-Rödby