A la recherche du temps perdu

sid 3/10 SALORNAY-SUR-GUYE

Så flyttade jag in till en större by nära den bilverkstad som skulle byta växellåda på Bilchi, SALORNAY-SUR-GUYE ( 850 inv) som jag skrev en artikel om senare. Jag började campa på den kommunala campingen “la Clochette” och kom att bo där i en och halv månad. Jag lärde känna trevliga campare speciellt en man och hans fru från Holland, herr och fru John Nieuwerth. Han lärde mig underhålla bilen bättre.. Jag lärde känna tyskar och en kväll tog jag alla med till min restaurang för en trevlig kväll!

På andra sidan mitt tält bodde en fransman och hans unga hund Radja. Han hade köpt en fastighet i närheten och väntade på att få tillträda den. Radja och jag blev bästa vänner och ibland låg hon utanför mitt tält när jag vaknade på morgonen.. 🙂 Jag tältade utan ström och lagade min mat på min lilla eld.

BAR DE LA TERASSE

Byn hade två restauranger/pubar. Den ene kom att bli min punkt med sin lilla grupp av trogna besökare; där var Albert, en holländare som bodde i byn. Han reste nästan 60 mil varje dag till olika klienter inom köttindustrin. Där var Beatrice, som hade haft stället i 22 år. Hennes aura var en människa som accepterade alla som de var; jag slappnade av.. Där var Michel, pensionerad efter ett liv i Paris, där var Sandrine som flyttat dit efter att träffat sin kärlek i byn, där var det unga paret som alltid kom med hund och barn, där var de äldre ensamma männen, en med sin lilla tax, där kom turister på genomresa, ett par skulle till sitt hus i Spanien, där kom tre spanjorer från Barcelona som skulle ut och vandra i Bourgogne, där kom pensionerade husägare från Holland, Schweiz och Tyskland. Där kom pensionerade fransmän som hade flyttat till sina sommarhus. Alltid var det någon att prata med, många skratt och sommarupplevelser. Tack BEATRICE, som inte ville vara med på bild, för ditt fina ställe!

Bar de la Terasse, Salornay-sur-Guye