A la recherche du temps perdu

sid 2/10 BOURGOGNE

Därefter fortsatte resan mot Frankrike. GPS:en som jag hade köpt denna sommar visade sig vara helt onödig på denna sträcka: vägen från Puttgarden till franska gränsen heter “1” och det är i princip bara att köra rakt fram! 🙂

Den bästa cruisinglåten även denna sommar är the Weeknd! 130km/h på Autobahn under sena kvällen med bara ett par andra bilar som sällskap. På väg mot Frankrike. Kan det bli bättre!!

Efter några övernattningar var jag så framme i Bourgogne! Vackra Bourgogne! Allt eftersom kom jag att smälta ihop Sverige, Frankrike och England i detta landskap; de engelska kullarna och stenhusen där jag bodde en gång, det franska språket men ändå känslan av hemma (regn..)! Söder om Macon öppnar sig södra Frankrike ner mot Medelhavet och det är en annan värld. Här i Bourgogne slutar Centraleuropa!

NOGLES

Jag tillbringade första veckan hos Claes Henning i lilla byn Nogles utanför Cluny. Jag slog upp mitt tält i hans trädgård och deltog i gudstjänster och middagar tillsammans med en av Taize´s grundare, broder Daniel, nu 100 år gammal. Energin under gudstjänsterna var enormt starka!

TVÄTTA

Till Claes i Nogles åkte jag senare och tvättade var tredje vecka. Då bjöd han på mat och gemenskap. En trygg punkt i ett nytt landskap! Tack Claes.