Över broar, över vatten..

Jag styr söderut, nu heter den E45; slutade E20 där? Det måste jag ta reda på. (E20 fortsätter rakt västerut till Esbjerg där den slutar.) Denna gång ska jag inte så långt: SÖNDERJYLLAND är det område som jag ska landa i. Det är ett gränsland med sina minnesmärken från flera krig: allt från det preussiska kriget om Nord-Schleswig, som det då hette, till andra världskrigets deportationsläger.

Östra Sönderjylland

Första nattens sena timmar sover jag i bilen en bit från campingen i Kolland vid havet. Mitt campingliv börjar först nästa dag. Jag somnar gott och tryggt i Bilchi, i en tystnad långt från civilisationens brus. Jag är tillbaka till de underbara somrarna med doften av det danska landskapet i mina näsborrar.

DCU Kolland vid Fjordvejen 29a

Nästa dags incheckning ger mig plötsligt valmöjligheter; jag får välja plats! Jag går runt med min karta där de lediga platserna är inringade. Jag väljer en hörna, längst upp i ett hörn. Det blir min trygga vrå för min kommande turistvecka. Denna första dag går åt till att sätta upp tältet, få igång rutinerna och .. sova i fatt lite.

Jag väljer plats 1 längst upp i högra hörnet